Hummus

Hjemmelaget er best.

Hummus er en utrolig god dip, som du kan servere med godt brød, salat eller grønnsaker, eller som tilbehør til varmretter som falafel, kikertburger etc.

Jeg har prøvd utallige oppskrifter på hummys, men ble aldri blitt helt fornøyd. Dette endret seg etter et besøk på en marokkansk restaurant i London sist sommer. Hummusen deres smakte helt fantastisk, og med friskt mot i trillekofferten dro jeg tilbake til Norge for å perfeksjonere min egen oppskrift.

Før vi starter: Til å være en ganske enkel dip, kan hummus lages på skremmende mange måter. Basen er kikerter, og de kan være tilsatt tahini, olivenolje, sitronsaft, hvitløk, salt og forskjellige kryddersorter. Kikertene smaker lite i seg selv, så jeg pleier å ta godt i med andre smaker. Prøv deg fram, så finner du nok din favoritt!

Ingredienser:

 • 1 kinesisk hvitløk
 • 1 desiliter utvanna og kokte kikerter
 • 1 spiseskje tahini (etter smak)
 • 1 sitron
 • Olivenolje
 • Maldonsalt

Framgangsmåte:

Skrell hvitløken og skjær den i biter. Kjør den i en kjøkkenmaskin sammen med kikertene, til du får et fint pulver. Ha i tahini om du liker det, og kjør det sammen et minutt til.

Så kommer utfordringen: Få rett konsistens og smak. Jeg liker en kremete hummus med masse sitronsmak, derfor bruker jeg fort saften fra en hel sitron og en desiliter olivenolje. Prøv deg fram, og la det gå noen minutter i kjøkkenmaskinen før du justerer.

Når hummusen er perfekt, har du den over i en skål. Jeg har valgt en litt kjedelig løsning, der jeg har helt over litt olivenolje og maldonsalt. Du kan også ha den i en sprøytepose og fordele den i en ring på en liten tallerken, og helle litt olivenolje i midten. Det er også pent å drysse litt krydder over (spesielt paprikapulver, som gir en fin kontrast til den grågrønne hummusen).

5 tanker om “Hummus

 1. bente

  Mmm, humus! Jeg lagde hummus for første gang i forrige måned, men har til gjengjeld lagd det tre ganger siden da 😛 Skal prøve med olivenolje og ekstra sitronsaft neste gang, det hørtes veldig godt ut. Vet du om hummus egner seg til å fryses ned?

  Svar
 2. Tilbaketråkk: Enkle veganske dressinger | Vegetarbloggen

 3. Tilbaketråkk: Mat og venner | Vegetarbloggen

 4. Tilbaketråkk: Veganese | Vegetarbloggen

 5. Tilbaketråkk: Vegansk Valentines meny | Vegetarbloggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s