Texmex-burgere

Server med bakt potet, maiskolbe og chilismør. Passer også på grillen.

Mange sliter med å lage vegetarburgere som holder godt sammen, og ikke smuldrer opp under steking. Derfor har jeg laget disse linseburgerne, som til og med kan legges på grillen.

Basisen er linser og havregryn, og den kombinasjonen tåler godt at du tilsetter masse smak, så ikke vær redd for å ha i krydder.

Ingredienser til fire burgere:

  • 150 gram røde linser
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 desiliter soltørka tomater
  • 0,5 – 1 desiliter små havregryn
  • 3 spiseskjeer kikertmel
  • En spiseskje olivenolje
  • 2 teskjeer spisskummin
  • 1 kvast koriander
  • Salt og pepper

Tilbehør:

Framgangsmåte:

Kok opp vann med litt salt i, og ha i linsene. La det koke i ti minutter. Sil av vannet.

Rens hvitløk og chili, og ha det i kjøkkenmaskinen. Tilsett linser og de andre ingrediensene, og kjør til du har en helt jevn farse. Den skal være tyktflytende. Dersom den er for tynn, kan du tilsette mer mel eller havregryn. Hell over i en bolle, og la stå litt. I løpet av fem-ti minutter stivner den en del, og da er den klar til steking.


Varm litt olje i en stekepanne, og bruk en spiseskje til å legge på burgere, og til å trykke dem litt utover til de får en fin fasong. I motsetning til kjøttburgere, så trekker disse seg ikke sammen under steking, så pass på at du ikke legger de for tett.

Stek i ca fem minutter på hver side.


Framgangsmåte tilbehør:

Poteter: Baker i ovn på 225 grader i ca en time. Mer hvis de er spesielt store.

Maiskolber: Dersom du har rå maiskolber, så renser du dem, og deler i to. La de koke i 10 – 15 minutter, til maisen begynner å bli myk. Dersom du har ferdig kokte kolber, holder det at du lar de ligge et par minutter i kokende vann.

Hamburgerbrød: Smør på guacamole eller veganese, og legg salat over. Burger i midten. Server med en gang.


LES MER:

Kikertburgere

4 tanker om “Texmex-burgere

  1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Texmex-burgere | Vegetarbloggen -- Topsy.com

  2. Tilbaketråkk: Helt Mexas! | Vegetarbloggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s