Fyldig tomatsaus

Rask og smakfull.


Denne sausen passer utmerka til pasta og pizza, eller som tilbehør til middagsretter som trenger litt fylde.

Har du tid, er det ekstra godt om du kan gi den noen timer med koking.

Ingredienser til to porsjoner:

  • 4 gode klasetomater
  • En sjalottløk
  • Et par fedd hvitløk (etter smak)
  • 1 spiseskje solsikkeolje
  • 1 spiseskje økologisk grønnsaksbuljongpulver og 3 desiliter vann, eller 3 desiliter grønnsakskraft
  • 1 kvast rosmarin
  • 1 kvast basilikum
  • Maldonsalt og nykvernet pepper

Framgangsmåte:

Kok opp godt med vann i en gryte. Skjær et kryss i toppen av tomatene, og la dem koke i 15 sekunder. Ta dem ut, og legg over i kaldt vann. Flå dem, og kast skinnet.

Finhakk løk og hvitløk. Varm oljen i en gryte, og ha over løken. Surr den et par minutter, og ha i hvitløken. Surr et par minutter til.

Skjær tomatene i mindre biter, og ha de i gryta. Hell over buljongpulver og vann, og la det koke opp. Ha i rosmarin, ta på lokket, og la det småkoke. Etter 15 minutter er sausen klar, men den tåler å småkoke mye lenger om du har tid.

Ha i basililkumbladene. Kjør deretter sausen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s