Puylinser

Næringsrike luksuslinser.

Franskmennene er gode på mat. Til og med linsene de dyrker er bedre enn sine søsken i resten av verden.

Puylinsen stammer fra byen le Puy i franske Auvergne, hvor den vokser i vulkansk jord 600-1000 meter over havet. I 1995 fikk den opprinnelsesbeskyttelse ved AOC-merket, Appellation d’Origine Contrôlée.

Linsen inneholder masse proteiner, aminosyrer og mineraler, samt både fiber og stivelse. Den er lett fordøyelig og veldig god på smak.

Her får du kjøpt dem:

De finnes i de fleste godt assorterte dagligvarebutikker.

Slik bruker du dem:

Puylinsene trenger ikke bløtlegging, og koketiden er kort. Bare pass på at du vasker dem før koking.

Kok opp i kaldt vann eller helst god kraft, to til tre ganger mengden av linser. Skum godt og tilsett grønnsaker og krydder.

La dem dampe ferdig under lokk på svak varme, cirka 20 minutter. Linsene kan brukes både i varme og kalde retter.

Utvalgte oppskrifter:

Irish Stew

Puylinser med aubergine

Puysalat

Vegansk Sheperd’s Pie

2 tanker om “Puylinser

  1. Tilbaketråkk: Irish Stew | Vegetarbloggen

  2. Tilbaketråkk: Spennende gjesteinnlegg fra Mari Hult! Bli inspirert til å spise mer supersunn og enkel vegetarmat « Carina Hultin Dahlmann

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s