Peanøttkjeks med syltetøy

Hva med noe økologisk til kaffen? 

PEANØTTSMØR OG SYLTETØY: Amerikansk comfort food på sitt beste.

Kombinasjonen peanøttsmør og syltetøy må være noe av det beste som kommer fra USA!

Det min amerikanske tante serverte meg da jeg var liten står fremdeles blant favorittmaten min. Hun hadde virkelig roen på comfort food som fikk oss barna til å sitte lenge ved bordet, både til frokost og middag. Peanøttsmør og syltetøy på brødskiven var en av klassikerne, og det ble raskt fast til helgefrokosten hjemme.

Så hvorfor ikke forvandle favorittpålegget til kjeks? Disse er kjempegode, og det beste av alt er at du får fatt i alle ingrediensene økologisk! De passer godt å passe med seg i bagasjen om du skal ut og reise, og de holder seg en godt stund i lufttett boks.

Økologisk peanøttsmør får du i de fleste gode dagligvarebutikker. Du kan ofte velge mellom creamy og crunchy, jeg synes crunchy passer best i bakst, da den er lettest å jobbe med. Den varianten har også et par grove peanøttbiter i, som jeg synes er bra for konsistensen.

Ingredienser: 

  • 5 desiliter hvetemel
  • 2 desiliter sukker
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 teskje salt
  • 0,5 desiliter vegetabilsk olje
  • 1,5 desiliter vegetabilsk melk
  • 1 desiliter peanøttsmør
  • 1 desiliter syltetøy, det du liker best. Jeg brukte kirsebær her. 

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Deretter rører du sammen olje, melk og peanøttsmør i en annen bolle.

Lag en grop i den tørre blandingen, og hell det våte over. Rør godt sammen til du har en smidig deig. Sett ca 1,5 desiliter av deigen til side. Den skal brukes til rutene på toppen.

Trykk resten av deigen ned på stekebrettet. Deigen skal forme en stor forkant, og være ca en halv centimeter tykk.

BUNN: Mesteparten av deigen presses ut på stekebrettet, og bakes i 20 minutter.

Stek i 20 minutter. Resten av deigen kjevler du ut i et tynt lag, og skjærer i strimler som er ca 1 centimeter brede.

Ta stekebrettet ut av ovnen, og smør på syltetøyet. Legg strimlene over syltetøyet slik at de former ruter.

PEANØTTKJEKS: Dekk bunnen med syltetøy og strimler av deig.

Stek videre i 15 minutter. Ta ut av ovnen.

ETTER STEKING: La den avkjøle seg bittelitt, før du skjærer opp i kvadratiske kjeks. Overfør dem til en rist så de får avkjøle seg skikkelig.

Skjær opp i firkanta kjeks. Legg disse over på  en rist for å avkjøles.

Oppbevares i lufttett boks.

Prøv også: 

Banancookies

Karamellbar med pekannøtter

Peanøttcupcakes

1 tanke om “Peanøttkjeks med syltetøy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s