Grillsmak på flaske.
Liquid smoke er et snålt produkt. Navnet lyver ikke, her har du røyk i flytende form. Det produseres ved å sende røyk gjennom vann.
Ved å tilsette noen dråper, setter du en røyksmak på maten. Det er hele funksjonen.
Teit? Kanskje. Men mange vegetarianere savner røyksmaken som du får i mange typer kjøtt og ost, og dette er en perfekt substitutt. Og vet du hva? Flere steder bruker de denne «jukserøyken» i produksjon av både pølser og bacon, så vi er ikke helt på jordet her.
Her får du kjøpt den:
I godt assorterte dagligvarebutikker. Står ofte i nærheten av barbequesaus. Også i noen økologiske butikker og internasjonale matbutikker.
Slik bruker du den:
Bruk bittelitt liquid smoke i marinader, der du har lyst på litt mer røyksmak. Tofu- og tempehbacon er klassikere, men det kan også være godt i burgere og seitan.
Utvalgte oppskrifter:
Teit? Nei. Genialt? JA! 😀
Nemlig!
Dette har de garantert ikke her jeg bor.. Hvor har de det i Stavanger?
Tilbaketråkk: VEGUCATED, del 4: Mat – del 1 « * One foot in front of the other
Du kan også blande ut røykvesken halvt om halvt med vann og legge ting du vil «røyke» i blandingen i en par minutter og få en deilig og EKTE røyksmak i hva det nå enn måtte være.
Hei bor i Buskerud. Noen som vet hvor man får kjøpt dette vindunderet??
Hei. Har lett etter dette flere steder…ingen respons…gikk inn her og fanta andre som ser etter dette like mye som meg.. Jeg bor i Vestfold (Larvik-Sandefjord-Tønsberg)…er det noen som kan hjelpe meg med hvor jeg kan få tak i dette… Vet at Expert skal satse sterkt på grill og BBQ til sommeren med diverse «tre-smaker»…!!