Klassisk eplekake

En tradisjon verdt å ta vare på. 

VEGANSK EPLEKAKE: Kjempegod kake uten egg.

Den tradisjonelle eplekaken bør vernes om som en nasjonalskatt, og jeg håper at den er pensum på barneskolen. Lite er nemlig bedre enn et stykke lun, nystekt eplekake med vaniljeis til. Og kaken er selvsagt kjempeenkelt å lage vegansk!

Denne kaken er knallgod, og den blir luftig og fin i ovnen. Her er det ikke noe fiksfanteri, dette er en tradisjonell eplekake der det eneste som er bittelitt moderne er at jeg bruker soyamelk. Av en eller annen grunn er det vanlig å bruke egg i en klassisk eplekake, og jeg kan ikke forstå hvorfor. Det er ikke nødvendig i det hele tatt!

Siden vi er inne på tradisjoner, anbefaler jeg å servere kaken med litt vaniljeis, piska havrekrem eller vaniljekrem.

Ingredienser:

  • 75 gram vegansk margarin
  • 2 desiliter sukker
  • 4 desiliter hvetemel
  • 2,5 teskeer bakepulver
  • 2 desiliter soyamelk
  • 4 epler
  • Kanel
  • Strøsukker

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør og mel en paiform.

Smuldre margarin og sukker i en bolle. Sil hvetemel og bakepulver over, og bland det i. Tilsett melken, og arbeid deigen raskt sammen. Ha deigen over i kakeformen.

Skjær eplene i skiver, og legg dem over deigen. Dryss kanel og perlesukker på toppen.

Stekes på nederste rille i 30-40 min.

Kaken smakes best mens den fremdeles er lun, men holder seg flere dager i kjøleskap.

FLERE OPPSKRIFTER MED EPLER FINNER DU HER. 

10 tanker om “Klassisk eplekake

  1. Tilbaketråkk: Oppskrift Eplekake – Slik Lager Du Eplekake i Paiform

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s