Hjemmelaget is med hvit sjokolade

En nydelig oppskrift på hvit sjokoladeis – det beste jeg vet. 

hjemmelaget is oppskrift is uten egg uten melk hvit sjokolade

HJEMMELAGET IS: Å lage is uten melk er lett - spesielt om du har fått kloa i vegansk hvit sjokolade!

Da jeg var liten var vi ofte i Sør-Frankrike på sommerferie. Glem stranden, glem bassenget, glem de sjarmerende byene og koselige butikkene- det eneste jeg savnet her hjemme i Norge var den fantastisk gode hvite sjokoladeisen som de solgte på hvert eneste gatehjørne. Verdens beste is, og jeg glemmer den aldri.

I de siste årene har jeg hatt egen ismaskin, og en dag slo jeg meg selv skikkeig i hoedet da jeg kom på at jeg i over et år har hatt muligheten til å lage hvit sjokoladeis selv. Ikke fant jeg noen oppskrift, men med vegansk hvit sjokolade handla i London (men du får også kjøpt den på nett) og godt med pågangsmot satte jeg i gang.

Her har jeg brukt en kombinasjon av soyamelk og kokosmelk, som nok en gang er uslåelig i   desserter. Når det får koke opp forsvinner kokossmaken, og du sitter igjen med en rundt og fyldig melkeblanding som gjør isen helt nydelig.

Ingredienser: 

  • 3 desiliter kokosmelk
  • 1 spiseskje arrowroot/pilerot-stivelse (du kan også bruke maisstivelse)
  • 3 desiliter soyamelk
  • 1 desiliter sukker
  • 100 gram vegansk hvit sjokolade
Framgangsmåte: 

Ha en halv desiliter av kokosmelken og arrowrootpulveret i en liten bolle. Rør det sammen med en gaffel.

Ha resten av kokosmelken samt soyamelk og sukker i en liten gryte. Brett sjokoladen opp i mindre biter og ha i. Sett på på middels varme, og rør jevnlig til det hele koker opp. Ha gryten av varmen, rør godt til all sjokoladen er oppløst.

Hell i arrowroot-blandingen og rør det sammen. Nå vil blandingen tykne en del.

Hell over i en bolle og sett kaldt. Etter noen timer er blandingen klar til å kjøres i ismaskin.

Kjør til is etter ismaskinens anvisninger, og oppbevar isen i fryseboksen fram til servering.

hjemmelaget is hvit sjokoladeis sjokoladeis, is uten melk, oppskrift

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK IS OG SORBET FINNER DU HER. 

7 tanker om “Hjemmelaget is med hvit sjokolade

  1. Anne

    Dette så veldig godt ut! Jeg kan verken ha egg eller melk, så denne isen skal prøves ut!! Et par spørsmål: Når blandingen er ferdig, hvor skal den settes? I kjøleskapet? Og hvor lenge må den stå der før den kjøres i ismaksinen?

    Svar
    1. vegetarbloggen Innleggsforfatter

      Så kjekt å kunne hjelpe! Isen trenger et par timer bare i kjøleskapet 🙂 Trenger ikke bli helt kjøleskapskald, men må ikke være varm heller.
      Men får den stå til den er helt kaldt går det kjappere i ismaskinen 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s