Ukemeny: Uke 2 2013

Mat fra flere verdenshjørner på en liten uke.

UKEMENY: Denne uken står blant annet ratatouille, råruller og potetsuppe på menyen.

UKEMENY: Denne uken står blant annet ratatouille, råruller og potetsuppe på menyen.

Mandag: Råruller

Vårruller pakket inn i rispapir istedenfor filodeig, og som ikke frityrstekes men nytes kalde er en skikkelig sunn middag, men utrolig godt og lettvint. Har du tid anbefaler jeg å lage en egen sweet chili saus – dette er mye bedre enn butikkjøpt.

Rispapir får du kjøpt i godt assorterte dagligvarebutikker, se i Asia-seksjonen, eventuelt i asiatiske matbutikker.

RÅRULLER: Godsaker pakket inn i rispapir.

RÅRULLER: Godsaker pakket inn i rispapir.

Tirsdag: Kremet mandelpotetsuppe

Dette er en alldeles nydelig, varmende suppe som passer glimrende på kalde vinterdager, eller sure vinterdager som vi har her i vest. Vil du gjøre ekstra stas på suppen kan du hule ut rundstykker og bruke som suppeboller.

KREMET POTETSUPPE: Mandelpotet gjør seg veldig bra i suppeform.

KREMET POTETSUPPE: Mandelpotet gjør seg veldig bra i suppeform.

Onsdag: Tofu Bolognese

En italiensk favoritt som passer veldig godt med tofu i sausen.

SPAGETTI BLGNESE: Kjempegod vegansk pastarett med tofu- og grønnsakssaus.

SPAGETTI BLGNESE: Kjempegod vegansk pastarett med tofu- og grønnsakssaus.

Torsdag: Ratatouille med gresskar

I dag tar vi turen til Frankrike, og går løs på en av deres beste skatter, nemlig ratatouille. Får du ikke tak i gresskar kan søtpotet benyttes i denne varianten.

grønnsaksragu

RATAOUILLE: Med litt kokt ris blir dette en kjempegod vegansk middagsrett.

Fredag: Quesadillas med søtpotet og bønner

Vi bytter ut fredagstacoen med en annen meksikansk kamerat, nemlig quesadilla. Her er den fylt med søtpotet, svarte bønner og den hemmelige ingrediensen… banan! Kjempegodt! Server med salsa og guacamole.

QUESADILLAS: Fylt med masse godt.

QUESADILLAS: Fylt med masse godt.

Lørdag: Gresskarsuppe fra Resept

Dette er en skikkelig festsuppe, og på toppen av det hele bruker vi hjemmelaget currypaste. Kjempegodt! Sett gjerne tilbehøret fram på bordet og la gjestene selv velge hva de vil ha i.

GRESSKARSUPPE: Dette er en laksa, en smakfull suppe med nudler og asiatiske krydderier.

GRESSKARSUPPE: Dette er en laksa, en smakfull suppe med nudler og asiatiske krydderier.

Søndag: Shepherd’s Pie

Dette er en av mine absolutte favoritter på middagsbordet! Smakfull linsestuing dekkes med potetstappe og stekes i ovnen, helt nydelig.

SHEPHERDS PIE: Flott søndagsmiddag.

SHEPHERD’S PIE: Flott søndagsmiddag.

2 tanker om “Ukemeny: Uke 2 2013

  1. Michaela

    Åååh digger at du har begynt med ukesmeny! Skal det bli en fast greie? Det er hvert fall superinspirere! Har vært litt matlei og litt lite kreativ i matvegen i det siste, men nå ble alt så mye bedre!

    Svar
    1. Mari Hult Innleggsforfatter

      Bra det faller i smak 🙂 Planen er å publisere en ny ukemeny hver søndag i alle fall fram til sommeren, så får vi se på tilbakemeldingene.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s