Kaker til konfirmasjoner, 17. mai, bryllup og andre andre festlige anledninger som står i kø nå på våren.
Festkaker uten egg og meieriprodukter? Såklart det går an, og vi har mange å velge mellom! Her finner du det meste, og disse kakene tar seg virkelig godt ut på ethvert kakebord.
De klassiske
Kongen av alle kaker! Dette er den beste kaken, og den du drar fram når det virkelig er en festlig anledning.

MARSIPANKAKE UTEN MELK OG EGG: Festkake av dimensjoner – fylt med havrekrem, bringebærsyltetøy og havrekrem.
Denne har vært en liten utfordring å få vegansk, men resultatet er blitt veldig godt. I mørdeigen bruker vi litt kikertmel for å gjøre den saftig og få den til å holde sammen, i nøttefyllet er det knuste linfrø som er den store hemmeligheten.

VEGANSK FYRSTEKAKE: Den kjære mandelkaken lages lett uten egg. Her bruker vi linfrø i fyllet og en kombinasjon av soyayoghurt og kikertmel i mørdeigen.
Sachertorte
Sachertorte er en skikkelig klassiker, oppfunnet av konditor Franz Sacher i Wien i 1832. Kaken ses nå på som en turistattraksjon, og er en av Wiens største kulinariske fristelser.
Litt arbeid er det med hjemmelaget butterdeig, men du får igjen for innsatsen. Med vaniljekrem, vanlig krem og litt melisglasur i tillegg får du en skikkelig festkake.

NAPOLEONSKAKE: Den har visst ingenting med Napoleon å gjøre, men de spiser en variant av den i Frankrike, og det er godt nok for oss!
De luksuriøse
Ikke han kjekke Cheers-fyren på TV, men en skikkelig fransk delikatessekake. Her får dere smørkrem, jordbær og sukkerbunn i en herlig kombinasjon. Denne kaken imponerer!
Dette er en fest av en kake! Kjempegod browniebunn dekkes med kremostfyll og sjokolademousse.
De moderne
Det var min venninne Anne som gjorde meg oppmerksom på denne kaken. Hun har bodd i Australia hvor den er obligatorisk ved alle store anledninger. Hvorfor ikke også innføre dette i Norge? Kaken er jo kjempegod!
Herlig ostekake med tøft bringebærmønster! Denne har strengt tatt også Anne æren for, da det var hun som «bestilte» den i sin tid.
Dette er en skikkelig snopekake – mandelbunn, sjokoladeganache, vaniljekrem, peanøtter og er sjokolade. Server til både barn og voksne.

SNICKERSKAKE: Denne kaken er en slager, og perfekt til barnebursdager – også for de som ikke kan ha egg og meieriprodukter.
Dette er en moderne klassiker, en bonanza av en sjokoladekake. Oreobunn, sjokolademousse og sjokoladepudding er stikkordene, og kaken er overraskende enkel å lage.
Her var det mykje godt! Bringebærostekaka har eg laga før, den var ein stor hit hjå kjærasten og foreldra mine som er altetande (spesielt kjekt sidan mamma plar vere litt skeptisk og lagar sjølv mykje ostekake, men då basert på animalske varer). Gler meg til å teste ut mange av dei andre oppskriftene. Min kjære og eg har 2-årsdag på måndag, kanskje eg skal prøve noko nytt då. Takk for alle dei inspirerande oppskriftene du postar!