Vegansk bløtkake

Sukkerbunn med mandler dekkes av masse krem, blåbær og bringebær. 

BLØTKAKE: Luftige sukkerbunner helt uten egg og meieriprodukter pyntes med bær og like luftig soyakrem. Dette er en skikkelig festkake!

BLØTKAKE: Luftige sukkerbunner helt uten egg og meieriprodukter pyntes med bær og like luftig soyakrem. Dette er en skikkelig festkake!

Ingredienser: 

  • 1 desiliter rapsolje
  • 0,5 desiliter soyayoghurt
  • 2 desiliter soyamelk
  • 2 teskjeer mandelestrakt
  • 2 desiliter sukker
  • 2,5 desiliter hvetemel
  • 1 desiliter mandelmel
  • 1,5 teskje bakepulver
  • Litt salt

Krem og pynt: 

  • 1 pakke vispbar soyakremfløte
  • 2 teskjeer sukker
  • 1 desiliter vegansk vaniljepudding (for eksempel Alpro sin vaniljedessert)
  • 150 gram blåbær
  • 150 gram bringebær

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel to springformer med diameter på 18-20 centimeter.

Visp sammen olje, yoghurt, melk og mandelekstrakt i en bolle. Mål opp de tørre ingrediensene og sil dem over i de våte. Visp det hele raskt sammen, og fordel i formene.  Bak i 25-30 minutter, bruk trepinnetesten for å se om kakene er ferdig.

Avkjøl.

Krem og pynt: 

Visp kremfløte og sukker til du har en helt stiv krem. Ta ut en tredjedel og vend inn vaniljepuddingen.

Legg den ene kakebunnen på et fat.

vegansk-bløtkake1Fordel vaniljekremen over.

vegansk-bløtkake2Dekk med noen bær.

vegansk-bløtkake3

Legg den andre kakebunnen over bærene.

vegansk-bløtkake4

Ha resten av kremen over og inntil kanten.

vegansk-bløtkake5Topp med resten av bærene.

vegansk-bløtkake6

Avkjøl fram til servering.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE FESTKAKER FINNER DU HER.  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s