Bringebærmousse på sjokoladeganache

Imponerende dessert som er uforskamma lett å lage. 

vegansk dessert

BRINGEBÆRMOUSSE: Lettlaget og kjempegod bringebærmousse serveres på hjemmelaget sjokoladeganache.

Mousse er så utrolig mye enklere uten egg!

Konsistensen er kjempelett å få rett, og moussen kan stå lenge i kjøleskap uten å miste fasongen.

Smaken tar moussen av det vi tilsetter, i dette tilfellet bringebær. Finnes det noe bedre?

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 100 gram vegansk sjokolade
  • 0,5 desiliter soyafløte

Bringebærmousse

  • 100 gram bringebær
  • 2 spiseskjeer melis
  • 1 pakke vispbar soyakrem

Sjokoladepynt: 

  • 50 gram vegansk sjokolade

Framgangsmåte: 

Brekk sjokoladen i mindre biter, og ha den i en gryte sammen med fløten. La det koke opp sakte mens du rører jevnlig. Når det koker tar du gryten av varmen og rører det hele godt sammen. Fordel i bunnen av runde former uten bunn som står på bakepapir eller porsjonstallerkner, eventuelt legg i en fin runding rett på bakepapir. Sett til avkjøling.

Bringebærmousse: 

Kjær bringebærene i en kjøkkenmaskin til du har en helt jevn masse. Sil denne gjennom en finkornet sil for å bli kvitt steinene. Rør inn melis.

Visp kremfløten stiv, vend inn litt og litt av bringebærsausen. Ha over i en sprøytepose og fordel over sjokoladeganachen. Avkjøl.

Sjokoladepynt: 

Smelt sjokoladen. Dekk en liten tallerken med bakepapir eller matpapir.

Ha sjokoladen over i en sprøytepose med veldig liten åpning. Tegn «krusseduller» med sjokoladen på papiret, sett kaldt i et kvarters tid slik at det stivner.

Rett før servering løsner du sjokoladeganachen fra formen, og løsner sjokoladepynten forsiktig fra arkene og plasserer på toppen av bringebærmoussen.

bringebærmousse1

FLERE VEGANSKE DESSERTER FINNER DU HER.

1 tanke om “Bringebærmousse på sjokoladeganache

Legg igjen en kommentar