Om meg

Hei!

Jeg heter Mari Hult.mari hult

Siden sommeren 2010 har jeg vært veganer, som innebærer et kosthold – og liv forøvrig – der jeg ikke benytter meg av animalske produkter.

I starten slet jeg med å finne gode kjøkkentriks og oppskrifter både på nett, i blader og i bøker, og det tok meg litt tid å komme inn i denne type matlaging. Derfor bestemte jeg meg for å samle mine beste tips og triks på denne bloggen!

Målet er at du skal finne alt du trenger å vite om hvordan du enkelt og greit kan lage god mat uten at noen dyr skal ha lidd for det, og å vise at vegetarmat lett kan lages i alle hjem.

Kom gjerne med innspill i kommentarfeltet! Vil du ha kontakt med meg utover det, så send en epost til mari@nufsaid.no, ring meg på 95115758, eller møt meg på Twitter eller Facebook.

64 tanker om “Om meg

  1. Lars Erik

    Hei Mari!

    Jeg kom over bloggen din via VGnett i dag.
    Veldig bra!!
    Kona mi er vegetarianer og jeg har måttet tenke på menge nye oppskrifter de siste årene…

    Hvis du ikke har den allerede, vil jeg gjerne anbefale kokeboken til veggis-stedet Cornucopia i Dublin. En murstein av en bok med hundrevis av gode oppskrifter. Google Cornucopia og vegetarian så finner du den sikkert.

    God jul!

    Lars Erik

    Svar
  2. Randi Lindstrøm

    Kjempebra!! Har vært vegetarianer siden tidlige tenår, og ikke alltid lett å finne alternativer til kjøtt.

    Hilsen Randi

    Svar
  3. Odd Busmundrud

    Det er fint at du har startet denne bloggen. Det er jo både helsemessige og miljømessige grunner til å redusere forbruket av animalske matvarer. Samtidig kan det være vanskelig å finne helt saklig informasjon om vegetarmat. Noe kan være merpreget av tro og synsing enn faglig basert kunnskap. En av de som har forsøkt å rette på dette er professor i medisin ved NTNU, Vibeke Videm, som har skrevet boken «Verdt å vite om vegetarmat». Boken inneholder forresten mye informasjon som kan være nyttig også for den som ikke er vegetarianer.
    http://dyade.no/acem_sites/dyade_no/boeker/verdt_aa_vite_om_vegetarmat

    Svar
  4. Foto Grafika

    Hello,
    Your recipes look very tasty.
    Do you plan to make an english translation of them? (I don’t speak norvegian, unfortunately ^^)
    If not, no matter, I’ll do it through internet translators, but with pleasure to taste your recipes!
    Thanks.

    Svar
  5. Henning Skjørsæter

    Kjempebra tiltak. Ser frem til å følge bloggen fremover.

    Ser Cornucopia er nevnt lenger opp, vil også anbefale kokeboken til The Gate. Ikke alt som er vegansk, men det kan man alltids tilpasse.

    Svar
  6. Ellen

    Her var det mye lekkert! Er ikke veganer selv, men har melke- og eggallergi (i tillegg til andre allergier), så her var det mange flotte oppskrifter og tips å ta med. Kommer garantert til å prøve noe av det du har lagt ut her.

    Svar
  7. Cathrine Sook Hansen

    Hei!
    Kom akkurat over bloggen din og fant mange inspirerende oppskrifter. Jeg er ikke veganer/vegetarianer, men både sønnen min og jeg har laktoseintoleranse.
    Kan du fortelle hvor man får kjøpt vegansjokolade og vegansmør?

    Svar
    1. vegetarbloggen Innleggsforfatter

      Så kjekt å høre! Vegansjokolade har de i godt assorterte dagligvarebutikker, enten i allergiseksjonen eller i bakeseksjonen. Smør er de litt verre med. De har det i blant på de største dagligvarebutikkene (blant annet har noen menybutikker Nutana), i tillegg kan du finne det på økologiske butikker og en del helsekostbutikker.

      Svar
  8. Cordelia Bracht

    Super Blogg, Mari!
    Tusen takk for at du deler så mye bra og for at du inspirerer mange til å gå den riktige veien!

    Svar
  9. Benedicte

    Hei!
    Jeg så ditt innlegg om gresskarpurè og tenkte jeg skulle gi deg et tips hvis du vil ha tak i gresskar når som helst! Jeg vet ikke hvr du bor da, men i Oslo har de i hvertfall alltid gresskar i mange av innvandrerbutikkene på Grønland som selger mye frukt og grønt! Finnes sikkert i slike butikker andre steder i landet også 🙂

    Svar
  10. Maria Mexico ;)

    Aha, heiiii Mari, det er DU som har den her bloggen, ja!!!
    Etter noen syndige år i Finnmark kjører jeg på med veggismat igjen, forhåpentligvis forever.
    Blir noe begrenset med tilgang på grønnsaker her, og annet spennende…
    Vet du noe om vegetarianer-liv i Finnmark, hva som er lurt?
    Og barn og veggis-kost..?

    Klem fra Maria!!

    Svar
  11. Kaja Mathilde

    Kjempe spennende oppskrifter. Veldig fint med en blogg der alt er samlet, har nemlig glømt vegetarkokeboka hjemme i Nord-Norge etter jeg flytta! Har vær vegetarianer siden 2009 og kommer definitivt til å prøve disse på kjøkkne! 🙂

    Svar
  12. Kristine

    Her var det mye som fristet. Kom nettopp over bloggen din da jeg googlet etter vegetarmat. Er ikke vegetarianer, men har lyst å prøve å spise litt mer vegetar-mat likevel, og nå har jeg bokmerket denne bloggen og kommer til å kikke innom flere ganger! 🙂

    Svar
  13. aja-baja

    Tusen takk for en kjempefin blogg med mange, gode oppskrifter!
    Vi bruker denne siden ofte og er kjempefornøyde med kveliteten på oppskriftene og dermed maten vi lager.
    Tre ganger hurra!

    Svar
  14. Nikita

    Hei! Ville bare si tusen takk for fantastisk blogg! Har alltid vært ensformig i mat veien og en elendig kokk, men da jeg sluttet å spise kjøtt for noen månder siden måtte jeg gjøre noe med saken. Jeg fant siden din og er blitt kjemte inspirert og lært masse nytt! Så tusen takk igjen! Stå på 😀

    Svar
  15. Line

    liker virkelig bloggen din og alle de fine oppskriftene! jeg er ikke en type vegetarianer selv, men synes maten er spennende og det finnes mye godt!

    Svar
  16. Sara

    Heisann! Ville berre seia at denne bloggen er ein kjemperessurs, eg har funne masse inspirasjon her den tida eg har følgt bloggen. Nesten litt ille at eg ikkje har kommentert før no!
    Så har eg eit spørsmål til deg 🙂 viss du skulle laga noko ordentleg godt for å imponera ein ikkje-vegetarianar, kva ville du laga då? (Sjølv har eg vurdert nøttesteik og raudbetbiff, men er interessert i om du har fleire idear!)

    Svar
    1. vegetarbloggen Innleggsforfatter

      Hei Sara! Takk for super tilbakemelding 🙂 Kjekt med kommentarer også. Spørsmålet ditt får jeg rett som det er, og jeg kommer aldri på noe skikkelig svar. Selv så elsker jeg nøttestek, den er en sikker vinner. Synes også det er veldig kult å lage vegansk taco – skal jeg imponere har jeg både tvp»kjøttdeig» og bønnestuing, samt hjemmelaget guacamole og salsa. Folk kommer ikke engang på at de savner noe om de har nok godt å velge mellom. Ellers er det jo kult å lage opp litt forskjellige småretter, så folk kan plukke litt selv. Servert med hvitløksbrød, pastasalat og f.eks hummus er det også lett å imponere med. Til dessert så må jeg anbefale enten en mousse, for eksempel den med peanøttsmør og sjokolade, eventuelt bananis.

      Svar
  17. fjola

    denne bloggen er f a n t a s t i s k ! jeg mener; ingen andre har klart å inspirere meg nok til at jeg kunne tenke meg å kjøre vegetar fullt ut, men det klarer jommen meg du..! er nå ferdig med dag fire 100% vegetar, og er mektig inspirert til å holde det gående. så mange smaker..! og føler meg virkelig energisk. takk for denne fantastiske delen av nettet.

    Svar
  18. Bård Kjelling

    Hei Marit
    Jeg har spist naturlig plantekost i noen måneder og det fungerer meget bra for meg på mange måter. Jeg har vært innom bloggen din tidligere tilfeldigvis, men i et bryllup nylig fikk jeg høre om denne bloggen, og tenkte å teste den. Flotte greier.

    Jeg har også en melding til folk som er vegetarianere, for de har et veldig godt utgangspunkt for å ha en strålende helse! 🙂 Kan jeg anbefale matbloggen fatfreevegan.com? Den er virkelig bra. Helt vegetarisk, og uten tilsatt fett eller overprosessert mat. Helsefordelene er utrolige. Sjekk ut McDougall for å finne ut mer. Jeg hadde ikke trodd at kosthold kunne forebygge og hele flesteparten av sykdommene våre i vesten, men det kan det faktisk! Kokker kan være 100 ganger mer effektive i sin virksomhet enn legene med pillene sine.

    Svar
  19. Carine

    Wow så mye herlig mat du lager! Jeg er selv veggis og ønsker nå å bare lage vegansk fremover og gleder meg til å prøve oppskriftene dine:-)

    Svar
  20. lemonsandgreens

    Fantastisk blogg! Jeg blir så inspirert. Er allerede vegetarianer, men etter mange klikk inn på din blogg, har det blitt til at jeg spiser vegansk til middag nesten hver dag. Takk for alle de gode oppskriftene! 🙂

    Svar
  21. Kristine

    Ville bare takke deg for en kjempefin blogg, med mange fantastiske oppskrifter! Liker spesielt de indiske oppskriftene dine 🙂 Du er så flink!

    Svar
  22. Kristine

    Hei, Mari!

    Jeg liker veldig godt bloggen din, mange av rettene må prøves ut nå som jeg prøver meg som veganer denne måneden (er vanligvis vegetarianer) 🙂
    Men jeg lurer på hvilken innvandrerbutikker du pleier å handle i?
    Takk for svar 🙂

    Svar
  23. kaffeelskeren

    Jeg har utfordret meg selv til å spise vegetarmat to dager i uka frem til påske. Jeg kommer helt klart til å teste ut noen av dine oppskrifter. Du har en flott og inspirerende blogg.

    Svar
  24. Kleven

    Takk for en veldig bra blogg med gode oppskrifter og delikate bilder- selv vært laktoveggis siden 94, og her fikk jeg masse ny fin inspirasjon 🙂

    Svar
  25. Nina

    Hei Mari! Jeg har nå vært lakto ovo-vegetarianer i 12 dager og har planer om å fortsette. Er vanskelig for å finne ut av hva jeg skal spise fordi jeg er i militæret og får kun servert kantine mat og faste middager, pluss at det ikke er noe eget kjøkken å ta i bruk her, dermed blir det mye salat og kun grønnsaker til middag.. Men i august er jeg ferdig her og da gleder jeg meg veldig til å kunne lage egen mat 🙂 Du har inspirert meg med mange flotte oppskrifter, ser kjempe deilig ut 🙂 Håper du fortsetter å drifte denne bloggen!!
    Hilsen Nina .)

    Svar
  26. Tina

    Jeg er ikke avhengig av et vegansk kosthold, men bruker allikevel dine oppskrifter mye. De ser og smaker godt, og jeg blir alltid fristet når jeg er innom her 🙂 Vi lager som regel mat inspirert av midt-østen, og det finnes det jo mye av her også. Prøvd å lage vegansk versjon av Dolma? Dolma er jo så godt, sikkert like godt med tofu eller noe annet 🙂

    Svar
  27. Hanne Mexico

    Hei igjen Mari!
    Etter litt tid hvor jeg har jobbet for å kutte kjøttet og fått litt tid på å bli mer bevisst på dyrevelferd så har jeg funnet ut at jeg har lyst å kutte så mye som mulig av fisk, melk og egg også, så nå er jeg igang med ny inspirasjonsrunde. Og da er jo denne bloggen perfekt! :))) Så tusen takk igjen!!! Klem Hanne

    Svar
    1. Mari Hult Innleggsforfatter

      Så kjekt Hanne 🙂 Og så bra gamle Mexico-folk leser bloggen! Er et par referanser til Mexico i den del av tekstene, litt på godt og vondt, kanskje du kjenner igjen noe 🙂

      Svar
  28. Violeta

    For en fantastisk blogg!!!! 😀 Jeg var tidligere mat-lei.og når jeg sier mat lei så mener jeg mat lei.To knekkebrød på en dag var helt greit,for så slapp man å spise mere den dagen liksom.Jeg er veldig kresen og har aldri likt å spise kjøtt.Jeg vemmes av tanken på å spise slintrer,slim,kjøtt,fett og gugge som kommer fra en annet levende vesens kropp.Å skjære opp kjøtt er faktisk noe av det ekkleste jeg har vært med på… :-S Men har fått opp lysten på mat igjen etter jeg oppdaget denne bloggen.Oppskriftene er enkle,Bildene er like delikate og fristende som vårblomster og april regn! ❤ Tusen takk Mari! ❤

    Svar
  29. Mari

    Bruker oppskriftene dine ofte, og jeg tenkte: du burde starte en restaurant (vegansk selvfølgelig)! Kjempebra blogg, tusen takk for at du gjør dette!

    Svar
  30. Yuri Thrulsen Vedå

    Hei, jeg holdt på med et reklameprosjekt på skolen for byggryn, og lurte på om jeg kunne bruke et bilde og en oppskrift pluss link til denne bloggen på det oppdiktede produktet vi reklamerer for? På emballasjen liksom. Ellers vil jeg bare gratulere med denne fantastiske vegetarbloggen din. 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar