Snickerdoodles

Sprø og saftige kanelkjeks rullet i sukker. 

SNICKERDOODLES: Herlige kanelkjeks er en perfekt sort til jul.

SNICKERDOODLES: Herlige kanelkjeks er en perfekt sort til jul.

I denne oppskriften bruker vi cream of tartar. Dette fås kjøpt i butikker som er spesielt gode på baking, det vil si svært godt assorterte dagligvarebutikker, noen kjøkkenbutikker samt dedikerte bakebutikker.

I denne oppskriften hjelper det med heving, og stabiliserer strukturen av snickerdoodlesene.

Snickerdoodles-kombi

Ingredienser til 10 snickerdoodles: 

  • 1 spiseskje linfrø
  • 2 spiseskjeer vann
  • 1 desiliter hvitt sukker
  • 2 spiseskjeer vegansk margarin
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2,5 desiliter hvetemel
  • 0,5 teskje cream of tartar
  • 0,5 teskje natron
  • 0,5 teskje kanel
  • Perlesukker (eller vanlig) + kanel til rulling

Framgangsmåte: 

Knus linfrø i en kaffekvern eller lignende. Rør sammen med vannet i en liten bolle. La det stå i fem minutter og trekke.

Visp sammen sukker, margarin og vaniljeekstrakt i en større bolle. Rør inn linfrøblandingen.

Sikt inn hvetemel, cream of tartar, natron og kanel og arbeid det hele sammen til en smidig deig. La deigen hvile i et kvarter.

Forvarm stekeovnen til 190 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Bland sammen perlesukker og kanel i en liten tallerken.

Del deigen i ti like store biter. Rull hver av de til en kule. Press kulene litt flate, tykkelse på 1-1,5 centimeter er bra.

Vend hver bit i kanelsukkeret og fordel de utover stekebrettet.

Bak i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

snickerdoodles1

Server med en gang, eller oppbevar i lukket boks.

snickerdoodles2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE JULEKAKER FINNER DU HER. 

Legg igjen en kommentar