Sprø og saftige kanelkjeks rullet i sukker.
I denne oppskriften bruker vi cream of tartar. Dette fås kjøpt i butikker som er spesielt gode på baking, det vil si svært godt assorterte dagligvarebutikker, noen kjøkkenbutikker samt dedikerte bakebutikker.
I denne oppskriften hjelper det med heving, og stabiliserer strukturen av snickerdoodlesene.
Ingredienser til 10 snickerdoodles:
- 1 spiseskje linfrø
- 2 spiseskjeer vann
- 1 desiliter hvitt sukker
- 2 spiseskjeer vegansk margarin
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2,5 desiliter hvetemel
- 0,5 teskje cream of tartar
- 0,5 teskje natron
- 0,5 teskje kanel
- Perlesukker (eller vanlig) + kanel til rulling
Framgangsmåte:
Knus linfrø i en kaffekvern eller lignende. Rør sammen med vannet i en liten bolle. La det stå i fem minutter og trekke.
Visp sammen sukker, margarin og vaniljeekstrakt i en større bolle. Rør inn linfrøblandingen.
Sikt inn hvetemel, cream of tartar, natron og kanel og arbeid det hele sammen til en smidig deig. La deigen hvile i et kvarter.
Forvarm stekeovnen til 190 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Bland sammen perlesukker og kanel i en liten tallerken.
Del deigen i ti like store biter. Rull hver av de til en kule. Press kulene litt flate, tykkelse på 1-1,5 centimeter er bra.
Vend hver bit i kanelsukkeret og fordel de utover stekebrettet.
Bak i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Server med en gang, eller oppbevar i lukket boks.