Julekaker

Her er tre typer julekaker for veganere. Nå er julen i boks!


Veganske julekaker er egentlig ganske takknemlige å bake. Egg kommer en seg alltid rundt, og det er enda lettere å erstatte melk med vegetabilsk melk, og smør med veganmargarin, kokosfett eller olje.

I tillegg er det en drøss med oppskrifter som er komponert uten animalske produkter i utgangspunktet, og disse smaker egentlig enda bedre. Syv sorter rekker jeg ikke i dag (men gode er de likevel).

Krumkaker

Krumkaker uten egg? Lett. Som fyll serverer du syltetøy, og kanskje litt havrekrem.

Ingredienser til 30 kaker

  • 150 gram veganmargarin
  • 1 desiliter hvetemel
  • 1 desiliter potetmel
  • 1 desiliter sukker
  • 0,5 desiliter vegetabilsk melk
  • 0,5 desiliter vann

Framgangsmåte

Rør margarin og sukker hvitt. Ha i væske og siktet hvetemel i vekselvis, pass på å avslutte med hvetemel. La deigen hvile i ca 30 minutter før kakene stekes.

Bruk en barneskje røre per kake. Rull eller form krumkakene mens de er varme.

Avkjøl på bakerist. Oppbevar i tett boks.

Chocolate chip cookies

Hvis Jesusbarnet hadde fått velge gaver selv, er jeg ganske sikker på at de vise mennene ville pakket med seg cookies istedenfor.

Ingredienser til 16 kaker

  • 1 desiliter  brunt sukker
  • 0,5 desiliter  sukker
  • 1,5 desiliter olje
  • 0,75 desiliter vegetabilsk melk
  • 2 teskjeer vaniljesukker
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 0,5 teskje salt
  • 4 dl  hvetemel
  • 50 g  vegansjokolade

Framgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle to stekebrett med bakepapir.

Bland sukker, olje og melk i en bolle. Rør det godt sammen, til det får en tyktflytende konsistens. Ha i vaniljesukker, bakepulver og salt. Rør godt sammen. Ha i hvetemelet, litt etter litt. Hakk sjokoladen i små biter, og bland dem i røren til slutt.

Legg cookiesene ut på bakepapiret ved å bruke en spiseskje. Pass på at du har litt avstand mellom dem, de glir utover når de stekes. Stek i åtte minutter, til kakene har fått en god, gyllen farge. Avkjøl på rist.

Havrekjeks

Kokos, sjokolade, valnøtter og havre. What’s not to like?

Ingredienser til 30 stykker

  • 2 desiliter lettkokte havregryn
  • 2 desiliter hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 0,5 teskje salt
  • 1,5 desiliter rapsolje
  • 100 gram sukker
  • 100 gram brunt sukker
  • 1 desiliter vegetabilsk melk
  • 1 spiseskje knuste linfrø
  • 1 teskje vaniljesukker
  • 2 desiliter revet kokos
  • 50 gram vegansjokolade
  • 2 desiliter valnøtter

Framgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 175 grader, og dekk to stekebrett med bakepapir.

Mål opp havregryn, hvetemel, natron, bakepulver og salt, og bland dem sammen i en passende bolle. I en større bolle blander du sammen olje, sukker, melk, linfrø og vaniljesukker. Ha i halvparten av melblandingen, og alt kokosen. Hakk sjokolade og nøtter i små biter, og bland i røren. Til slutt har du i resten av de tørre ingrediensene, og blander deigen godt sammen.

Bruk en spiseskje, og form deigen til kuler på størrelse med en golfball. Plasser dem med god avstand fra hverandre på stekebrettet (tre eller fire i bredden).

Stek i 15 minutter. La kakene avkjøles noen minutter på bakebrettet, før du har dem over på en rist. Spis med en gang, eller oppbevar dem i en kakeboks.

LES MER:

Julesnop

Julemiddag

14 tanker om “Julekaker

  1. Tilbaketråkk: Vegansk rømmegrøt | Vegetarbloggen

  2. Tilbaketråkk: Snøcookies | Vegetarbloggen

  3. Tilbaketråkk: Linfrø | Vegetarbloggen

  4. Sylvia

    Hei, nu har jeg lagt de sjokoladekakene 2 ganger men de ser ingenting ut som dine, mine blir mer myke…hvad kan det vaere? Kan det vaere det mangler vaeske?

    Svar
  5. Tilbaketråkk: Bakedag. « Zen of Carita's Blog

  6. Tilbaketråkk: Veganske julekakeoppskrifter « Ting og tang

  7. elisabetheimdal

    Hei! Super blogg du har. Jeg har vært vegetarianer hele livet, så har en del erfaring med vegetarmat, men her var det veldig mye spennende!!! Jeg laget havrekjeksene, og etter man tager hvad man haver erstattet jeg valnøtter med sesamfrø, og vaniljesukker med kanel. Yummy!

    Svar
  8. Liv

    Tusen takk for krumkakeoppskriften, de var lette å steke og smakte kjenmpegodt. Min mor, som på forhånd insisterte på at krumkaker ikke kan lages uten meierismør, kastet seg over dem og sa til og med at disse smakte bedre enn hennes 😀 Første jul som veganer går foreløbig som en drøm takket være deg og andre flittige veganbloggere!

    Svar

Legg igjen en kommentar