Glem pulverposer med ulumskheter i! Rømmegrøt lager du selv, og det tar ikke lenger enn et kvarter.
Et av mine beste barndomsminner er fra lille julaften – hvert år da mor og far var ferdige med å krangle om hvorvidt treet står beint eller ikke, og de felles konkluderte med at det vardet peneste treet de noensinne har hatt – da ruslet mor ned på kjøkken og laget rømmegrøt, mens far lurte på kanalen med Vidar Lønn Arnesen. Etter det har rømmegrøt hørt julen til, og den tradisjonen holder jeg fast ved også uten meieriprodukter!
Ingredienser til to porsjoner
- Et beger Tofutti Sour Supreme veganrømme
- En halv desiliter semulegryn
- En halv desiliter hvetemel
- En teskje salt
- En spiseskje sukker
- Tre desiliter vegetabilsk melk
Framgangsmåte
Ha rømmen i en gryte. Tilsett halvparten av gryn og mel, samt sukker og salt. Kok blandingen forsiktig opp mens du rører jevnlig. Når det koker rører du i resten av mel og gryn, og etterhvert sper du med melk til grøten er passe tykk. La det småkoke i fem minutter, og grøten er ferdig!
Server med en gang, gjerne sammen med sukker, kanel, vegansmør og et glass saft.
LES MER:
Tilbaketråkk: Tweets that mention Vegansk rømmegrøt | Vegetarbloggen -- Topsy.com
Tilbaketråkk: Bokanmeldelse: The Complete Guide to Vegan Food Substitutions. | Vegancoaching